Selecteer een pagina

Het dragen van de juiste sokken is erg belangrijk. Om te voorkomen dat je last krijgt van je voeten moet je de juiste sokken dragen. Ze moeten comfortabel zijn en in sommige gevallen is het ook belangrijk dat ze er leuk uit zien. Want het is natuurlijk veel leuker om te kijken naar sokken met een leuk en gezellig printje dan saaie witte of zwarte sokken. Toch zijn witte en zwarte sokken wel de meest populaire sokken en dragen de meeste mensen nog altijd dit soort basic sokken in hun sneakers.

Sneakers zijn een soort lage schoenen, vaak een soort gympen. Ze zijn er tegenwoordig in heel veel soorten. Speciaal voor de sneakers zijn sneakersokken verkrijgbaar. Dit zijn lage sokken die niet ver boven de enkel uitkomen. Ze passen dus precies in een sneakerschoen. Wanneer je in de zomer een korte broek draagt met je sneakers eronder zijn deze sokken niet of nauwelijks zichtbaar. Tegenwoordig kun je echter ook voor hoge sokken in je sneakers kiezen. Vaak zijn dit sportsokken maar het kunnen ook hele ‘normale’ sokken zijn met een leuke print erop. Wil je helemaal een leuke uitstraling geven aan je look? Kies van voor sokken met een grappige of vrolijke print zoals pizza’s, hamburgers, avocado’s of kersjes. Je kunt de print laten matchen met de rest van je outfit óf totaal voor wat anders gaan, voor de foute look wat tegenwoordig helemaal niet ‘fout’ meer is! Het is een populaire trend om voor een grappige print te gaan en je sokken mogen dan ook zeker gezien worden!

Heb je sneakers als sportschoenen? Kies dan speciale sportsokken. Sportsokken zijn gemaakt van fijne en speciale stof die goed vocht absorberen. Ook hebben ze bepaalde plekken die extra stevig zijn. Deze drukpunten slijten sneller bij ‘normale’ sokken en wanneer je er dus mee gaat sporten is dat niet verstandig. Sportsokken zijn hierop aangepast en zullen minder snel slijten.