Selecteer een pagina

Sneakers Schoonmaken doe je zo! 3 Tips

Na een avondje stappen zien je lievelingssneakers er ineens niet meer uit. Maar wat doe je dan? Je sneakers schoonmaken natuurlijk, want het geld voor nieuwe schoenen heb je aan drankjes uitgegeven. Dan zijn deze 3 tips echt iets voor jou!

Je sneakers poetsen, eenvoudiger dan je denkt!

Het schoonmaken van je nieuwste sneakers gaat vaak makkelijker dan je denkt. Met deze 3 tips shine je binnen no-time als nooit tevoren.

Witte zool schoonmaken met wonderspons

Bijna iedereen heeft wel een paar sneakers met een witte zool. De witte zool wordt op den duur vuil of er komen vegen op. En als je niet de juiste voorzorgsmaatregelen hebt genomen, wordt het moeilijk om de witte zool weer goed schoon te krijgen. Maar er zijn zeker wel mogelijkheden! Je witte zolen schoonmaken doe je met een wonderspons! Nog nooit van gehoord? Dan google wonderspons maar eens, want dit is een echte lifesaver. De wonderspons is gemaakt van melanine en schuurt het vuil zo van elk oppervlak. Het is ideaal voor je zool en je kunt het zelfs op leer gebruiken. Doe dit echter wel voorzichten want je poetst al snel meer weg dan alleen het vuil.

Suède schoenen vies? Laat ze opdrogen.

  • Modder op je suède sneakers? Laat dit opdrogen en hard worden! Hierna kan je het meeste weg borstelen met een suèdeborstel.
  • Azijn. Mochten er nog  vetvlekken op je suède sneakers zitten die met bovenstaande methodes niet zijn verwijderd, gebruik dan een klein scheutje azijn op een tandenborstel. Borstel zachtjes over de vlek, wrijf het droog met een droge doek en laat het drogen. Borstel, als het nodig is, met een droge suèdeborstel het suède weer egaal.

Spuit je schoenen in.

Dit had een tip van je oma kunnen zijn, maar voorkomen is beter dan genezen! Dit geldt juist voor je sneakers. Spray je schoenen regelmatig in met een speciale spray voor schoenen, wanneer je lang van je sneakers wil genieten. Hierdoor kun je vlekken vaak eenvoudig met een doekje wegvegen, de vlek zit namelijk niet op de schoen zelf, maar op de beschermende laag van de schoenenspray. In iedere sneaker-store hebben ze wel een aantal beschermende sprays staan die je kunt kopen.