Selecteer een pagina

Sneakers zijn niet meer weg te denken. Dit type schoenen wordt niet alleen door volwassenen graag gedragen, maar ook kinderen vinden het leuk om deze schoenen te dragen. Het is natuurlijk ook wel leuk om te zien dat kinderen dezelfde soort schoenen kunnen dragen als hun ouders! Kindersneakers worden dus steeds vaker verkocht. Maar, waar moet een ideale sneaker voor kinderen aan voldoen?

De ideale pasvorm

Dat de schoenen goed moeten aansluiten bij de rest van de outfit is erg belangrijk. Maar, het is nog veel belangrijker dat de schoenen een goede pasvorm hebben. Passende schoenen knellen niet en zijn ook niet veel te groot. Alleen schoenen die goed passen bij de kindervoeten bieden de juiste ondersteuning aan de voeten tijdens het lopen, spelen en staan. Doordat de voeten de juiste ondersteuning krijgen, zal bijvoorbeeld ook de rug op de juiste manier worden ondersteund en is de kans op het krijgen van lichamelijke klachten veel kleiner.

De ontwikkeling van kinderen

Kinderen maken allemaal een eigen ontwikkeling door. Zo zal het ene kind het leuk vinden om de hele dag te klimmen en te klauteren en vindt het andere kind het leuker om rustig te wandelen of creatief bezig te zijn. Pas de schoenen aan op het gedrag van het kind. Als je weet dat een kind de hele dag aan het klimmen is of graag door de modder baggert, geef het dan zeker geen witte sneakers.

Stevigheid en een flexibele zool

Kindervoeten zijn nog volop in ontwikkeling. Daarom is het belangrijk dat deze voeten de ruimte krijgen om vrij te kunnen bewegen en dat er geen sprake is van een geforceerde voetstand. Kinderschoenen, zoals sneakers, moeten daarom zowel stevigheid bieden als een flexibele zool hebben. Met een flexibele zool is het makkelijker om de voeten te buigen en zal er automatisch een goede stand van de voeten worden aangenomen.

Kinder sneakers

Ademend materiaal

Het is belangrijk dat de sneakers van ademend materiaal zijn gemaakt. Er is geen enkel kind dat de hele dag stilzit. Daarom is het belangrijk dat de voeten goed kunnen ademen. Materialen, zoals leer, voorkomen dat voeten gaan zweten. Leren schoenen zijn bovendien ook steviger en duurzamer. Ze zijn vaak wel wat duurder in de aanschaf, maar de investering is het waard.

Soorten sneakers

Het aanbod in sneakers is zeer uitgebreid. Kindersneakers zijn bijvoorbeeld te verkrijgen in hoge en lage varianten. De hoge varianten zijn bijvoorbeeld geschikt voor de jongste kinderen. Deze hebben misschien net leren lopen en hebben de juiste ondersteuning aan de voeten nodig, zodat ze goed kunnen blijven staan. Daarnaast kun je ook kiezen voor sneakers met klittenband of met veters. Voor kinderen die helemaal nog geen veters kunnen strikken, is het handig om voor sneakers te kiezen met klittenband. 

Verschillende categorieën bij kinderschoenen

Koop sneakers voor kinderen altijd bij erkende en goede schoenenwinkels. Je zult merken dat ze de verschillende schoenen per categorie hebben gesorteerd. Zo weet je altijd zeker dat je voor de juiste schoenen kiest. Zo heb je bijvoorbeeld een categorie waarin je schoenen kunt vinden voor kinderen die net hun eerste stapjes gaan zetten of een categorie voor jongens die graag buitenspelen. 

Sneakers zijn te verkrijgen in allerlei soorten en maten. Neem ook zeker de tijd om tijd om goed te kijken naar de specificaties van de verschillende sneakers om zodoende bij de beste exemplaren voor kinderen uit te komen.